fbpx

Tandpastatabletter – hvordan er det?

Her kommer en lille test / anmeldelse af tandpastatabletter.

Jeg har længe villet prøve tandpastatabletter eller tandpastapiller, hvad end, vi nu skal kalde det.

Men jeg har været lidt tilbageholdende.. Mest fordi det er noget, der skal ind i min mund.. Jeg tror, jeg har en lille forbi for ting, der skal ind i min mund.. Måske er det derfor, jeg aldrig har drukket alkohol.. Jeg bryder mig simpelthen ikke om den idé med at indtage noget, som påvirker mig på den måde..

Nå, men, det gør tandpastatabletter jo ikke, og jeg synes bare virkelig godt om idéen om at spare på plastiktuben, for der går virkelig meget plastik til på sådan en vare, når nu det er noget, vi har brug for hver dag.

Helt præcist bruger vi i Danmark 40 millioner tuber tandpasta, og det løber altså op i en samlet mængde plastik på over 400 tons, som bare bliver smidt ud! HVERT ÅR!

Det er jo helt vanvittigt, og den slags statistikker kunne jeg godt tænke mig ikke at bidrage til.

Som sagt, så gjort.

Anmeldelse af

Tandpastatabletter

 Tandpastatabletter er ofte både naturlige, veganske og økologiske. Det er en fast form for tandpasta, som derfor kræver mindre unødige tilsætningsstoffer. De kan fåes med og uden flour.

Tandpastatabletterne kommer i plastikfri indpakning fremstillet af majsstivelse. Tabletterne skal opløses i munden sammen med dit spyt, hvorefter du børster tænderne.

Hvilken tandpastatablet, skal jeg vælge?

Jeg har købt tandpastatabletter af mærket denttabs. Jeg ved faktisk ikke, om der er andre, men det er i hvert fald dem, jeg har set flest steder. 

Jeg valgte varianten med flour, fordi flour kan forebygge dannelsen af huller, og jeg kan ikke se, hvad min grund skulle være til at vælge uden.

Nu skal det lige siges, at jeg ikke er født under en heldig stjerne, hvad tænder angår. Faktisk er otte af mine øverste tænder falske.. De var så dårlige, at eneste valg var at skifte dem ud, jeg kunne simpelthen ikke bruge dem, det gjorde så ondt.

Sådan bruger du tandpastapiller

1. Tag en pille ind i munden
2. Tyg den
3. Nu blander pillen sig med dit spyt og danner en form for tandpasta
4. Fordel blandingen i munden så godt som muligt
5. Børst tænder

tandpasta

Hvordan er tandpastapiller så?

Altså, det er jo simpelthen så nemt at bruge tandpastapiller.
Jeg synes mængden af tandpasta, man får ud af det er ret lille, men det kan jo så være, fordi jeg brugte for meget tandpasta før.. Hvem ved.. Jeg har hørt, at mængden af tandpasta skal være samme størrelse som størrelsen på en lillefingernegl på den, der skal bruge det.

Nu er det jo lidt svært at sammenligne en pille med en mere cremet konsistens.

Lige først har pillen en lidt stærk smag, men jo mere du tygger, desto mindre smager den af. 

Efter endt tandbørstningen føles tænderne rene, og jeg kan ikke mærke forskel på, om jeg har brugt en tandpastpille eller tandpasta fra en tube.

Der står på posen, at man skal skylle munden, efter man har børstet tænderne. Nu ved jeg ikke, om det er et krav på grund af nogle af de få ingredienser der er i, for jeg plejer ikke at skulle bagefter. 

“Efter endt tandbørstningen
føles tænderne rene”

Tandpastaen får lov at sidde på tænderne, da det danner et beskyttende lag. Hvis munden bliver skyllet, får det lag jo ikke lov at sidde der. Men nu står det på posen, at man skal, så jeg tør naturligvis ikke gøre andet.. Man er vel en lovlydig borger. 

Alt i alt, så kan jeg sagtens se mig selv bruge det her i fremtiden som eneste form for tandpasta. Først vil jeg dog undersøge og konferere med tandlægen om, om det overhovedet er godt nok for mig og mine tænder, og om det er godt nok i al almindelighed, og så vil jeg selvfølgelig også lige høre, om det er et krav, at der skal skylles efter brug eller hvad?

Alt det bliver samlet i en artikel i fremtiden, og så snart den er klar, skal jeg selvfølgelig nok linke til den herfra.

Konklusion

Så på en skala fra 1-10 klimavenner får den en solid 7’er.

Imod

At det ikke går ind som en ren 10’er skyldes:
– Jeg føler mig usikker på virkningen
– For få informationer på pakken

For

Ellers så tommel op for:

– Nemheden
– Renhedsfølelsen
– Plastikreduktionen